Underhållning för klubben

Guy Clark ”Songs And Stories” (Dualtone/Border)

Livealbum kan i sällsynta fall förmedla en känsla av att du verkligen befinner dig i konsertsalen eller den minimala rocksyltan där musiken är inspelad.Visst känns det på det viset när låtskrivarveteranen Guy Clark med sina akustiska musikvänner bjuder in till en riktig mysafton. Det bjuds på anekdoter av skilda slag och massor av låtar hämtade ur Guys stora låtskrivarskattlåda. Konstigt nog har han hoppat över två av de låtar han skrivit som jag uppskattar bäst, – Desperados Waiting For The Train och She Ain´t Going Nowhere .

Men det är klart, har man en stor låtskatt att  plocka russin ur kan det kanske vara svårt att välja vissa kvällar.
L.A. Freeway och Townes Van Zandts klassikern If I Needed You är som vanligt lysande framförda av Guy Clark som med årens rätt blivit en berättare av rang när han plockar fram sina och andras bästa låtar.

Men en stor del av det låtmaterial som finns på detta livealbum når inte fram. Det blir mer underhållning  för stunden på klubben. Vilket inte är något fel om man befinner sig på plats i goda vänners  lag. Hemma i soffan med regnet strömmande  ner utanför i höstmörkret fungerar det inte. Då kommer jag på mig med att söndagsbilagan av DN är mer lockande. Ofta är det tvärtom att det är musiken som griper tag och tidningen eller boken lämnas åt sitt öde. Sätter jag istället på Guy Clarks Some Day The Song Writes You från 2009 blir det varken bok eller tidning, då är det bara musiken och jag. Bara för att ta ett exempel.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

19

09 2011

Comments are closed.