Manglande metal

Death Destruction ”Death Destruction” (Columbia/Sony)

Efter smakprovet i form av Live-EP:n Fuck Yeah* från tidigare i år så är nu albumdebuten ute i handeln, och det handlar om tungt mangel. Om skivan vore en pizza så skulle beställningen innehållit tillägget ”extra tyngd”.

Evergrey, Hammerfall och Dead By April är banden som medlemmarna i DD härstammar från. Att resultatet av denna medlemsmix skulle låta så här är helt givet. Inte. Det här är betydligt tyngre än vad något av dessa band har varit i närheten av, förutom vissa delar i DBA-låtar.

Inledande The Shredding March är en programförklaring som visar vilken tyngd skivan besitter. Ja, och så fortsätter det i princip hela skivan rakt igenom. Ett liiitet undantag är singellåten Fuck Yeah som trots att den inte är skivans starkaste spår (dessutom med en ganska pubertal titel) har en refräng som det inte går att låta bli att sjunga med i.

Men det är trots allt så att det är all denna tyngd som gör att DD inte är en fullpoängare. Det finns helt enkelt för få andningshål i det kompakta soundet.

Närmare Pantera-soundet har ändå inget annat band i Sverige varit tidigare (åtminstone enligt mina öron) och det är förstås en jämförelse som heter duga. Det här kan bli riktigt bra/roligt med tiden…

Magnus Bergström

*Fuck Yeah släpptes i våras och fick betyget 3,5. Recensionen går att läsa här.

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

06

09 2011

Your Comment