En intressant musiker i den nyare americanastilen

 

Jeffrey Foucault ”Horse Latitudes” (Signature/Border)

Jeffrey har en uttrycksfull röst som verkligen gör att man lyssnar, när man hör den i något annat sammanhang  än i albumform. Den både smeker och  kan verkligen trycka på när det så behövs i denna mörkare variant av småtuff americana. Då är väl allt som det ska vara, kan man tycka. Men någonstans under ett helt albumlyssnande så tappar jag intresset och musik och röst slutar att beröra. Vilket inte är som det ska vara. Detta är inget nytt och inget att hänga upp sig på, för vissa artister passar bättre att avnjutas i små portioner.

Mitt råd till dig blir därför att ska du kolla in Jeffrey Foucaults musik så ta lite i taget. Men det finns undantag från denna regel och då gäller det hans tributalbum till John Prine som kom för några år sedan, Shoot The Moon Right Between The Eyes.

Här på detta album, med Johns suveräna låtar är Jeffrey på hemmaplan och hela albumet fungerar som en total musikalisk helhet.
Men sammanfattningsvis är ändå Jeffrey Foucault en klart intressant musiker i den nyare americanastilen, som lånar fritt  från en mer dämpad mörkare rockmusik och sorgkantad country. Så söker du ett alternativ i detta musikfack kan lösningen vara nya Horse Latitudes.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

07

09 2011

Your Comment