Nick bara fortsätter att leverera högklassisk Lowemusik

Nick Lowe ”The Old Magic” (Proper/Playground)

     I butik: 12 september

Detta album är det femte i den långa raden som enligt mig började med The Impossible Bird och fortsatte med Dig My Mood, The Convincer och At My Age. Under dessa år fram till idag har Nick Lowe  på ett självklart sätt förfinat sin musik från ren pop till att gå bakåt i tiden och hämta inspiration från 40- och 50-talets underhållningsmusik. Detta innebär också att stundtals sjunger Nick Lowe som en samtida crooner – lätt, säkert med ett sublimt uttryckssätt.

The Old Magic innehåller inte bara Nick Loweorginal. Han har denna gång lånat in låtmaterial från Tom T Hall, Jeff West och gamle kompisen Elvis Costello. Här finns också som vanligt smart enkelhet, ordlekar och fyndiga one-liners bakom de sparsmakade melodierna.

Utsökta ballader som ”I Read a Lot”, ”House For Sale” och ”The Poisend Rose” visar Nick Lowe från sin bästa sida då han här sjunger med en närvaro som är få förunnat. Svänger till gör det i fartiga ”Sensitive Man” och ”Checkout Time”. En musikalisk tillbakablick i den engelska pubrocken ägnar sig Nick Lowe åt i småstökiga ”Somebody Cares For Me”.

Som du nu förstår är detta utsökta album till bredden fylld med Nick Lowemusik, som genomsyras av smakfulla arrangemang och god smak. Igen.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

05

09 2011

Your Comment