Tidigare fans kommer älska det här

Destruction Day Of Reckoning (Nuclear Blast/Warner)

Destruction ”Day Of Reckoning” (Nuclear Blast/Warner)

 betyg 3.5

Hjälp… The Price och Hate Is My Fuel öppnar Day Of Reckoning i höghastighetstempo och jag känner mig närmast överkörd. I positiv bemärkelse.

Day Of Reckoning är något överraskande en temaskiva, och det är modigt av ett så traditionellt thrashband som Destruction att ge sig ut på ett sådant äventyr. Eller rentav dumt, beroende på hur man ser det. Det man hur som helst kan säga är att efter så många år i branschen är bandet i sin fulla rätt att göra det dom känner för. Och håll med om att det är uppfriskande med band som inte känner av trender utan kör sitt eget race.

Vad handlar texterna på skivan om då? Jo, om den sista överlevande mannen på jorden och att han står inför världens slut.

Musikmässigt är det alltså full fart som gäller. Men det finns också en och annan (lugnare) tempoväxling i flera av låtarna, och det ger skivan “luft” som räddar den från att låta enformig.

Det är svårt att utse en favoritlåt men Sorcerer Of Black Magic ligger bra till, för den har något alldeles extra och får mig i vissa stunder att tänka på tidiga Slayer.

Ironiskt nog så tycker jag att skivans sämsta låt är titellåten, som mest tuggar på utan att det händer något som berör och dessutom är refrängen ganska tjatig.

Day Of Reckoning är inte veteranernas bästa skiva, men den är långt ifrån den sämsta och jag placerar den därför någonstans på den övre halvan i diskografin. Tidigare fans kommer att älska den och kanske kan den också se till att en del “nya öron” upptäcker bandet.
 
Magnus Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

09

05 2011

Your Comment