Intressant duo med smakfullt trumspel och isländsk kör

Wildbirds & Peacedrums ”Rivers” (Leaf Label/Playground)

Ett mycket fint, coolt och passande bandnamn. Wildbirds and Peacedrums beskriver verkligen vad denna göteborgska duo handlar om. Wildbirds syftar till Miriam Wallentins sång som är medryckande, målande och kraftfull och Peacedrums representerar Andreas Werliins sköna, gungande garagetrumspel.

Rivers, som är ett dubbelalbum sammansatt av två tidigare släppta vinyler, medverkar även kören Schola Cantorum Reykjavik Chamber Choir som fyller ut de fem första låtarna som drivs av det smakfulla trumspelet och den sköna sången. Låtarna är drömska men har en finess som räddar dem från att bli jobbigt flummiga och istället gör dem mycket intressanta. Detta är ett band som nog gör sig bäst live där man både kan se och verkligen känna energin från ”de vilda fåglarna” och ”fredstrummorna”.

Bästa spår: The Wave, The Course

Rickard Engström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

12

05 2011

Your Comment