Snyggt förpackad indierock med bild på köpet

The Weakerthans Live at the Burton Cummings Theatre CD/DVD (Epitaph/Cosmos)

 The Weakerthans ”Live at the Burton Cummings Theatre” CD/DVD (Epitaph/Cosmos)

betyg 3

Jag har alltid tyckt att livealbum är ganska ointressanta. Det är omöjligt att fånga en känsla från en konsert på skiva. Ofta blir det bara lite tråkigare versioner av låtar som redan gjorts bra i studio. Därför tänker jag mest fokusera på DVD:n som medföljer denna digipak.

The Weakerthans är ett kanadensiskt indierockband som frontas av John K. Samson, som en gång i tiden var medlem i punkbandet Propagandhi.

På skivan och dvd:n finns en konsert inspelad i deras hemstad Winnipeg. Det märks direkt i första låten att detta är riktigt duktiga musiker, och ljudet låter kanonbra. Bilden är dock lite tråkigare, och bild och ljud hänger inte alltid ihop klockrent, som så ofta på musik-DVD:er.

Det är lite stelt i början av konserten men ungefär halvvägs, under ”Plea from a cat namned virtute”, så märks det att bandet börjar bli varmt i kläderna.

Det är en bra mix av låtar och inslag av olika instrument som pedal steel, fiol, och trumpeter.

Sammanfattningsvis ett roligt släpp för de som redan gillar The Weakerthans, och för andra kan det fungera som en lite roligare variant av best of-skiva, eftersom man blandar bra mellan bandets tidigare släpp – även om det är låtarna från deras skiva Reconstruction Site från 2003 som tänder till mest.

Marcus Johansson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

13

05 2011

Your Comment