Progressiv metal utan överraskningar

Twinspirits Legacy (Lion Music/Border)
Twinspirits ”Legacy” (Lion Music/Border)

betyg 3.5

Ja, recensionsrubriken säger egentligen allt: Legacy är progressiv metal utan överraskningar, varken mer eller mindre. Personligen hade jag hoppats på lite mer otippade infall här och där, men jag imponeras ändå över att det låter oerhört genomtänkt och välproducerat.

Skivan börjar med sex låtar som inte riktigt vill fastna i huvudet, utan att för den skull vara dåliga, nej då. Men utöver uppiggande Senseless känns dom på något sätt lite tråkiga…

Tur då att avslutande femlåtarssviten The Endless Slepp är riktigt, riktigt bra och därmed skivans stora behållning (och till viss del räddning). Det är här som det går att höra den magi som bandet har potential till, och här är man ibland rentav i klass med genreledarna Dream Theater.

Liksom på förra skivan The Forbidden City (som också fick betyget 3,5 här på nyaskivor.se) utmärker sig keyboardisten/bandledaren Daniele Liverani, gitarristen Tommy Ermolli och sångaren Göran Nyström. Sistnämnde är en oerhört stor tillgång för bandet, då han presterar i absolut världsklass rakt igenom och låter som en blandning av James LaBrie (Dream Theater) och Michael Kiske (ex-Helloween).

För den som tycker att Dream Theater är för svåra så är Twinspirits ett bra alternativ. Pesonligen hoppas jag att Twinspirits tar en ”svårare” väg på nästa skiva…

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

01

03 2011

Your Comment