Skön själfull röst

Nicky Swann Matches & Dispatches (Indys/Hemifrån)
Nicky Swann ”Matches & Dispatches” (Indys/Hemifrån)

betyg 4

Nicky Swann är en singer-songwriter som har skrivit allt material på den nya skivan så när som Beatles-låten ”I Want To Hold Your Hand”. Hon har en skön själfull röst och blandar friskt mellan musikgenerna.

När hon startade som soloartist var hon inte nöjd med de gitarrister som kom och provspelade så hon tog på sej rollen som gitarrist själv. Något hon behärskar riktigt bra.

Skivan är en blandning av ballader, country, folk, blues och jazz. Det är en blandning som kräver en hel del lyssning för att smältas som en helhet på en och samma skiva. Jag uppskattar den därför mer efter ett antal lyssningar och då klarar jag även de partier som från början verkade lite ytliga och tråkiga. Bäst tycker jag hon lyckas med låtarna ”One Step Up” och ”Little Bird”.

Nicky är en artist som öser ur så många källor att man ser fram emot hennes nästa skiva.

Börje Holmén

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

02

03 2011

Your Comment