Progressiv electrorock som inte når hela vägen fram

Pure Reason Revolution Hammer and Anvil (Century Media/EMI)
Pure Reason Revolution ”Hammer and Anvil” (Century Media/EMI)

betyg 3.5

På sin fenomenala debutplatta ”The Dark Third” från 2006, introducerade brittiska Pure Reason Revolution en nyskapande och spännande samling progressiva rocklåtar. På efterföljaren ”Amor Vincit Omnia” tilläts de elektroniska inslagen i bandets musik ta en mycket större plats än på debuten, vilket inte blev så populärt hos vissa av bandets fans. Jag hör dock till de som tycker att även ”Amor Vincit Omnia” är riktigt bra.

Nya ”Hammer and Anvil” tar vid där ”Amor Vincit Omnia” slutade, skulle jag vilja påstå. Precis som på föregångaren levererar de högkvalitativ, progressiv electrorock. Det mycket tveksamma inledningsspåret ”Fight Fire” kunde dock ha slopats, liksom instrumentala ”Open Insurrection” som är ganska ointressant och kanske inte minst den sjukt irriterande ”Blitzkrieg”. Utan dessa tre spår hade ”Hammer and Anvil” kunnat vara i klass med föregångarna, men nu räcker det inte riktigt hela vägen dit.

Erik Högkvist

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

03

03 2011

Your Comment