En utmärkt popplatta

Iron & Wine Kiss each other clean (4ad/Playground)
Iron & Wine ”Kiss each other clean” (4ad/Playground)

 betyg 4

Detta trodde jag inte om den skäggige kufen Sam Beam som jag fördomsfullt stämplat som en inåtvänd och svårtillgänglig  musikant  med snåriga melodier och texter. Så blommar plötsligt asfalten och törnrosesnåren och fram träder en fullkomligt suverän och säker popmusiksnickare på nya albumet Kiss Each Other Clean.

Musiken leker sig fram genom hela albumet på ett självsäkert och lekfullt sätt. Sam Beam/I&W bjuder oss in i ett ljudlandskap som strålar av psykedelicalight vare sig det vilar en pastoral stämning som in Walking far From Home och popsomriga Trees By The River, eller funkreaggeinfluerade Big Burned Hand.

Det som imponerar är att albumet hela tiden växer och för varje gång man lyssnar så framträder nya små intrikata ljudfinesser. Dessutom har Sam Beam stoppat in snygga  Beachboysiga körstämmor och lätthanterliga melodier som stärker albumet ytterligare. Kiss Each Other Clean kommer att räcka hela våren som soundtrack och det skulle inte förvåna mig om jag ligger i hammocken i sommar och har ljuvliga Goodless Brother In Love i lurarna. En utmärkt popplatta helt enkelt !

Bengt Berglind

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

04

03 2011

Your Comment