Skenet bedrar

Bangalore Choir Cadence (AOR Heaven/Sound Pollution)
Bangalore Choir ”Cadence” (AOR Heaven/Sound Pollution)

betyg 4

Oftast ger skivomslaget en relevant bild av musiken den döljer. Undantag från den regeln finns dock och Banglalore Choir’s ‘Cadence’ är ett tydligt exempel. Några porträtterade splatterfigurer behöver inte alltid betyda ond bråd svart metal död. I det här fallet handlar det i stället om rak hårdrock utan omsvep.
 
Åtskilliga år har passerat sedan debutalbumet ‘On Target’ släpptes (1992) och man blir abrupt påmind om att tiden aldrig väntar på någon. Ett förträffligt album vid sin tid, men tyvärr fel tajmat då grungen obevekligt knackade på dörren.
 
Nu tar forne Accept sångaren David Reece nya tag och gottgör alla de förlorade åren. Med sig har han gitarristen Curt Michell som är den andre kvarvarande originalmedlemmen. Skaran fylls ut av holländske trummisen Hans i’nt Zandt (Coopers Inc.), bassisten Danny Greenberg och gitarristen Andy Sushmil (U.D.O.). Scenen är riggad, släpp in bandet. Låt oss få höra lite melodisk rock.
 
Inledningsspåret ‘Power Tripping’ visar var blocken skall stå på stapelbädden. Inget tjafs, inget nonsens utan bara klara direktiv förmedlade från Reece. Fint samspel och de passande takterna utan förskoning. ‘Martyr’ hakar på i samma anda. Uttrycksfulla gitarrer ger de rätta vibrationerna.
 
Mina favoriter blir snart utgestaltade i form av ‘Survival Of The Fittest’, ‘Heart Attack & Wine’ och ‘Spirits Too They Bleed’. De tre låtarna har tydliga drag åt Whitesnake med allt vad det innebär. 10–poängare i sin karaktär med klassiska riff, väletablerad rockröst och en perfekt rytm.
 
Det finns egentligen ingen svacka på albumet. Det här bandet vet vad som gäller och de gör det bra. Välbalanserade solida rocksånger presenterade med ackuratess. Den andra flodvågen tog sin tid, men den var värd att vänta på.
 
Mina farhågor att ett omslag som kunde varit ämnat för ‘Left 4 Dead’ skulle innebära dödansarmusik var helt obefogade. De här grabbarna var allt annat än odöda.
 
Thomas Claesson
 
Fotnot : ‘Left 4 Dead’ är ett dataspel som går ut på att döda så många Zombies som möjligt.

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

05

03 2011

Comments are closed.