Traditionell kvalitetsmetal

Scheepers Scheepers (Frontiers/Cosmos)
Scheepers ”Scheepers” (Frontiers/Cosmos)

betyg 4

Säg Ralf Scheepers och 99 av 100 hårdrockare svarar Primal Fear, eftersom hans röst är starkt förknippad med det tyska bandet. Men nu är tiden inne för Ralf att stå på egna ben, och han har valt att inte ta ut svängarna utan hålla sig till det han är bäst på: traditionell kvalitetsmetal.

Det är inte mycket på skivan som är originellt, men eftersom det är så otroligt välgjort kan ett metal-fan knappast klaga. Vad sägs till exempel om följande liknelser:

Locked In The Dungeon, Doomsday och Play With The Fire hade platsat på valfri Primal Fear-skiva.

Remission of Sin (duett med Tim ”Ripper” Owens) har en refräng i bästa U.D.O.- och Accept-stil.

Att tolka andra artister är inte alltid det lättaste och det finns otaliga exempel på misslyckanden, men Ralf Scheepers är värd rosor i massor för sin finfina tolkning av Judas Priest-örhänget Before The Dawn. Snacka om gåshudsframkallande…

The Pain Of The Accused är en annan låt som imponerar när Ralf får ge prov på hela sitt röstomfång, från pratsång till falsett.

Det enda som hindrar en fullpoängare är bristen på originalitet. Välj själv om du låter det avgöra ditt beslut om inköp eller inte. Själv kommer jag utan tvekan att spela skivan om och om igen, för traditionell kvalitetsmetal kan man aldrig få för mycket av.

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

20

02 2011

Your Comment