Stenhård thrash i bästa Kreator-manér

Zombiekrig – Undantagstillstånd (GMR/Border)
Zombiekrig – Undantagstillstånd (GMR/Border)

betyg 4

Thrash på svenska står det i pressmeddelandet och jag känner mig en aningen skeptiskt inför den skiva som nu ligger framför mig. Skivan heter ”Undantagstillstånd” och framförs av Zombiekrig. Jag gillar oftast texter som framförs på svenska, men det har en benegänhet att låta ganska fjantigt när man blandar det med growling och skrik, men jag upptäckte snart vad fel jag hade…

Det är hårt, det är rått och det är fullt ös rakt igenom när Zombiekrig med Axel Widén i spetsen dundrar igång. Man lyckas i albumet bygga upp en stämning eller en illusion om ni så vill, av att världen  är smutsig, skitig och fylld utav zombies. Det ligger en känsla av desperation över varje låt och jag kan inte låta bli att fascineras över det faktum att de lyckats så väl med att förmedla en sådan känsla.

När ”Undantagstillstånd” når sitt slut och jag upptäcker mig vara tillbaks i den vanliga världen igen så tar det inte lång stund innan jag är tillbaks i musiken igen, för det är en intressant värld att uppleva om och om igen.

För den som längtar efter stenhård thrash i bästa Kreator-manér, eller Megadeth för den delen, så är detta skivan för dig. Growling på svenska blir inte mycket bättre än såhär.

Favoriterna är ”Håll käften och ge mig dina pengar” och ”Fylla dig med svart”.

Tobias Blixt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

01

10 2010

Your Comment