Ord som stannar kvar när låtarna har tystnat

Irma Schultz Keller ”Blank is – sånger av Joni Mitchell” (Blå rymd/EMI)

betyg 4

Blank som is är en avskalad historia, där texterna kommer i fokus. Det är inte enbart regelrätta översättningar, det är tolkningar av Joni Mitchells låtar in på bara skinnet. Orden stannar kvar hos mig när låtarna har tystnat. Det är stämningsfullt och vackert på alla sätt och vis. Det finns ett visst vemod över skivan men det tilltalar mig. Risken med översättningar och tolkningar är att det lätt kan falla platt., När det blir nödrim och direktöversättningar. Men här är språket och musiken i symbios med varandra.
Irma faller inte i de fallgroparna utan tar Joni Mitchells texter till nya höjder. Inramningen är snygg och välgjord. Ett bra startskott för hennes nya egna skivbolag Blå rymd.

För alla TSOOL-fans så finns Martin Hederos med på klaviatur.

Bästa spår: Svart kråka.

Mattias Ransfeldt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

01

10 2010

Your Comment