Köp låten men skippa skivan

OverMaster Madness Of War (Cruz Del Sur/Sound Pollution)
OverMaster ”Madness Of War” (Cruz Del Sur/Sound Pollution)

betyg 2.5

OverMaster (To overpower by superior force; overcome) heter det Italienska bandet som precis innan sommaren släppte skivan Madness of War. Skivans titel syftar till temat de sjunger om; krig genom människans historia. De besitter ett av de absolut mäktigaste namn jag sett, vilket också är anledning nog att ta upp betydelsen.

Skivan består av elva snabba och tunga spår. Alla ingredienser från typiska Power Metal band finns med. Som exempelvis temabaserade texter, pumpande dubbelpedaler samt skrikande sång, som går högre än de flesta andra vågar. Ljudet är mycket bra och kompositionerna är sköna att lyssna på. Men likt band som Gamma Ray, hamnar man i ett trist och typiskt tempo. Låtarna går på tomgång och repeat skulle man kunna säga. För att förvärra saken är inte Gus någon bra sångare, han har både problem med uttal och rösten är aningen trasig. Ingen annan utmärker sig speciellt i bandet, vilket kan vara eller bör vara ett måste för att bli något extra inom genren, som har hög konkurrensfaktor. Jag vill passa på att ge exempel på Gus otroliga sångteknik genom att ge er texten i ren form, samt därefter som det låter. ”Blood thirsty mongol king” blir ”Blood thisty mongo king”.

Det finns dock en helt magisk låt i ”Prophets of War” som jag skulle utan att blinka ge 5/5 i betyg, det betyder alltså att OverMaster ändå skulle kunna göra det där extra!

Deras intro och outro samt även slutrefränger är av mycket hög kvallité, men det räcker givetvis inte för att rädda en platta.

”When your life seemed ruined and lost
Your soul will help you fight
Can you say your words of prayer
Forefathers show you the way”

Så skulle jag vilja summera OverMaster’s skiva. Det är låt nummer tio som är höjdpunkten och den enda som är värd att lägga pengar på. Köp låten men skippa skivan. Jag skulle vilja kalla detta en ”one hit wonder” men jag vet inte om det blir en hit av den, den som lever får se. Skulle man få ett mycket bra pris på skivan så är den ändå köpvärd. Musiken är inte hemsk men samtidigt är den inte minnesvärd.

Ricky Löfqvist

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

30

09 2010

Your Comment