Skitigt, men ändå vackert

Psykakuten Psykakuten (Lyckankommer/Border)
Psykakuten ”Psykakuten” (Lyckankommer/Border)

betyg 3

Strax efter att Psykakutens två medlemmar Karolina Stenström (även känd som Steso Songs) och Henrik Svensson träffats för första gången flyttade den ena halvan av duon till Sydamerika. De fortsatte kommunicera med varandra och bostadslöshet och en ren slump gjorde att de två så småningom flyttade in i en lägenhet i Årsta utanför Stockholm, hos en kompis som skulle vara bortrest i två månader. Där tog Psykakuten och den här debutplattan form.

Duon bjuder på brusig och något skitig, men ändå vacker, elektronisk poprock. Vissa delar av albumet är riktigt bra, medan vissa partier blir lite intetsägande. De melankoliska inslagen av släpig shoegaze är förvisso vackra och stämningsfulla, men i längden blir de i min bok lite väl gäspframkallande.

Psykakutens självbetitlade debutalbum är trots allt ett intressant och spännande tillskott på den svenska musikscenen och om de bygger vidare på det här så tror jag tveklöst att de kan bli ett band att räkna med framöver.

Erik Högkvist

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

06

10 2010

Your Comment