En känslig soulpipa till röst

 

Eryn Shewell 4th & Broadway (Hemifrån)
Eryn Shewell ”4th & Broadway” (Hemifrån)

betyg 4

Årets stora överraskning på skivfronten. Hoppas det kommer fler. Eryn Shewells  album 4 & Broadway är en sofistikerad cocktail av soul, blues och country. Hennes röst verkar vara fylld med fukt, sammet, nattklubbsmörker och en fyra Southern Comfort.

Tillsammans med hennes följeslagare och gitarrist Pat Ruth har hon skrivit plattans samtliga låtar som håller jämn, hög och variationsrik kvalité.  Inledande Beloved Goodbyes borde var en radiohit. Bluesdränkta Already Wrote The Song höjer tempot med med sitt ettriga soulblås och Don´t You Miss är bedårande laidback. Så håller det på med Eryns känsliga soulpipa till röst som klarar stompiga soulpasticher som Sattelite, gitarrbaserade I Would Wait Forever  och lätt countrydoftande  300 miles med samma  säkerhet och känsla. Sen glömmer vi naturligtvis inte Pat Ruths ständigt bakomliggande lyriska gitarrspel. Allt är snyggt, genomarbetat och sommarsouligt. Dä ä gött dä !

Bengt Berglind

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

05

10 2010

Your Comment