Ovanligt bra countryfierad vuxenpop

Lloyd Cole ”Broken Record” (Tapete/Border) 

betyg 4

Lloyd Cole har fortfarande en osviklig melodikänsla. Det kan man konstatera på de två inledande spåren, Like A Broken Record och Writers Retreat på nya albumet Broken Record. Skönt är också att konstatera att rösten är intakt och omfamnar dig som en mysvarm cardigan, skön att ha i det kommande höstmörkret.

Annars  är väl detta att betrakta som ovanligt bra countryfierad vuxenpop som smeker och smårockar så det ska passa Lloyd Coles röst och låtar som en handske. Ett bra exempel på detta är If I Were A Song och Oh Genevieve. Sedan är det ju det också så att Lloyd Cole är en samhällsbetraktare av rang, och sprider småfinurliga oneliners omkring sig. Vad sägs om “- I look like million bucks, sure ain’t worth quite that much.”

Passade också  på att plocka fram debutalbumet Rattlesnakes, ett av få album som idag låter lika bra nu som då när det damp ner i ett tidigt åttiotal. Lloyd Cole fortsätter att leverera musik med kvalité på Broken Records, som lär vara  hans tolfte studioalbum.

Bengt Berglind

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

26

10 2010

Your Comment