Gammal i Amerika?

Kim Wilde Come out and play (Sony)
Kim Wilde ”Come out and play” (Sony)

 betyg 2.5

Kim Wilde är ett namn som nästan alla känner till, kanske mest för hitlåten ”Kids In America” som blev hennes stora genombrott. Nu är hon här med ännu en skiva, det var fyra år sedan senast och då med Never Say Never.

Sin storhetstid hade hon under 80-talet men ärligt talat är hon aldrig ett namn som florerat i disskutioner över de bästa sångerskorna. Det var mainstream-pop i sin enklaste form och Come Out And Play är inte något undantag. Det är platt, lättsmält musik där eventuellt en eller två låtar har chansen att spelas på någon efterfest i framtiden, men större genomslag än så lär inte detta album ha.

Förra året lyckades  hon faktiskt med att ännu en gång ta sig upp på topplistorna men då var det tack vare att Fibes, oh Fibes!  tyckte att hon skulle vara med och sjunga duett i låten ”Run to you”, ett beslut som kan tyckas vara baserat på nostaliga skäl mer än med tanke på hennes storhet som artist. Men jag kan inte hjälpa att undra hur Come Out And Play hade kunnat bli om man försökt göra albumet djupare, mer avancerat eller helt enkelt bättre. För det är absolut inte Kims fel att albumet inte håller hela vägen. Hon gör ett bra jobb på de flesta spåren och framförallt de rockigare låtarna sticker ut ur mängden på en annars ganska tråkig skiva.

”King Of the World” som inleder alltihopa är även höjdpunkten på Come Out And Play, men även ”Love Conquers All” där Nik Kershaw gör ett gästspel håller hög kvalitet. Singeln ”Light Down Low” som enligt pressmeddelandet ska vara en typisk Kim-låt (stark och sexig) låter i mina öron påtvingad och trött.

Tobias Blixt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

04

10 2010

Your Comment