Tysk heavy metal som övertygar

Primal Fear Live in the USA (Frontiers/Bonnier Amigo)
Primal Fear ”Live in the USA” (Frontiers/Bonnier Amigo)

betyg 4

Det är något speciellt med (nästan alla) liveskivor. Var man på plats när den spelades in så är det självklart den perfekta souveniren. Var man inte på plats så är det ett sätt att ändå få ”jag var där”-känslan.
Live In The USA är inte den bästa liveskiva som finns på marknaden, men den är helt klart på den övre halvan. Och ju mer man lyssnar desto mer övertygande är den.

Exempelvis är livekänslan påtaglig och det får mig att tro att det inte gjorts mängder av pålägg i studion, även om det säkert förekommit. Å andra sidan har Primal Fear turnerat jorden runt i tolv års tid och har därmed blivit en samspelt enhet.
Om någon låt saknas? Självklart! Typiskt för live- och samlingsskivor är förstås att det inte går att tillfredsställa alla lyssnare till 100 procent. Men jag tycker nog att urvalet är klart bra, med höjdare som: Under The Radar, Killbound, Nuclear Fire, Fighting The Darkness, Riding The Eagle, Metal Is Forever och Chainbreaker.

Men balladen Hands Of Time är däremot inte någon av bandets bästa stunder… Och att ha den som näst sista låt (vilket motsvarar ett extranummer) känns helt fel. Nåja, det är en ganska liten brist i en i övrigt väl avvägd låtlista, som blandar gammalt och nytt (se tidigare uppräknade låtexempel).

Det finns inget som helst försvar för den som tycker om heavy metal i typisk tysk stil att inte uppleva Primal Fear live minst en gång i livet. Så är det bara.

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

14

06 2010

Your Comment