Detta är bra, riktigt jävla bra

Black Breath Heavy Breathing (Southern/Sound Pollution)
Black Breath ”Heavy Breathing” (Southern/Sound Pollution)

betyg 4

Detta är heavymetal när den är som allra bäst. Det är nytt och färskt kött som slaktas i mägder när jag lyssnar på Black Breaths debutalster Heavy Breathing. Bandet är från Seattle men det låter fan inte grunge för det.! Tvärt om. Det låter hårdare och mörkare än något annat just nu och dessutom låter det en aning svensk dödsmetal a la Grave, och faktum är att några av bandets influenser är just Grave, Entombed och Dismember och det är alltid jävligt gött att höra den typen av mörker. Kanske hade det passat bättre att lyssna på den här skivan under vintern för stämningens skull med alla tomtar och troll som smyger runt husknutarna och lurar med onda tankar om oss. Det är ialla fall stämningen jag får när jag lyssnar på titelspåret Heavy Breathing.

Black breath startade 2005 och har tidigare släppt en EP som gav bandet ett gott rykte och man har nu med sin debutskiva klivit in i leken på allvar. Jag kan bara föreställa mig hur stora de kommer att bli. Om nåt gammalt band kommer och ska visa vart kylskåpet ska stå så kommer Black Breath att spränga det.

Tony Sundberg

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

13

06 2010

Your Comment