Charmiga luciakandidater

Timoteij Längtan (Lionheart/Universal)
Timoteij ”Längtan” (Lionheart/Universal)

betyg 2.5

Här får vi folkmusikschlager a la Nordman och europop i en salig blandning, men med trummor, flöjt och fiol istället för nyckelharpa. Norske Alexander Rybak fyller i på ett av spåren och till och med sjunger på svenska.

De fyra bildsköna tjejernas ”Kom” klättrade relativt högt i svenska Melodifestivalen och debuten följer samma mönster. Bästa spår är inledande ”Högt över ängarna” och såklart duetten ”Vända med vinden” med Alexander Rybak.

Jag tror det största problemet här är att man tvingats ta fram en fullängdare på bara några veckor, för till skillnad från duetten med Rybak så låter en stor del av albumet aningens fabricerat. Visst är det charmigt, men med mer tid på sig inför nästa skivsläpp så borde man satsa på att ta fram känslan bakom den glittriga fasaden.

Jenny Nilsson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

15

06 2010

Your Comment