Välljudande nostalgi av hög klass

Triumph ”Greatest Hits Remixed” (Frontiers/Bonnier Amigo)

betyg 4.5

Det här är bra, det är helt enkelt riktigt bra och av hög klass. Triumph är ett klassiskt ”arena rock”-band vars musiker hanterar sina instrument på ett enastående sätt. Lägg också till sång i hårdrockens elitskikt. Voila! Det är receptet på Greatest Hits Remixed.

Det bjuds på 14 låtar: 13 klassiker och en tidigare outgiven coverinspelning (Love Hurts) och för lyssnaren är det bara att tacka, ta emot och njuta av underhållningen.

Bandets comebackkonsert på Sweden Rock Festival för ett par år sedan var inte rakt igenom felfri och visade upp ett ganska ringrostigt band. Men glädjen över att åter stå på scenen tillsammans gick det inte att ta fel på.

Åter till nya samlingsskivan: Det går inte att säga annat än att den som tycker om hårdrock med melodi och finess helt enkelt ska ha den i samlingen. Så är det bara. Punkt slut.

För den som inte är helt övertygad är det bara att kolla in låtlistan: Allied Forces, Lay it on the Line, Follow Your Heart, Magic Power, I Live For the Weekend, Hold On, Just One Night, Fight the Good Fight, Spellbound, Never Surrender, Lights Go Down, Somebody s Out There, Rock and Roll Machine, Love Hurts.

Och kan det vara så väl att den här samlingen betyder att bandet verkligen är tillbaka = ny skiva/turné är på gång…? Jag håller tummarna för det.

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

20

05 2010

Comments are closed.