Den riktiga hettan uteblir tyvärr för H.E.A.T.

H.E.A.T Freedom Rock (Stormvox/Playground)
H.E.A.T ”Freedom Rock” (Stormvox/Playground)

betyg 3

Melodiösa AOR-hårdrockarna H.E.A.T. från Upplands-Väsby kommer, efter den internationellt hyllade självbetitlade debutplattan (2008) och framgångsrikt deltagande i melodifestivalen 2009, nu med uppföljande andra albumet Freedom Rock.

Precis som på debutplattan är det här hantverkskickligt och snyggt producerat med ett trendigt sound som andas 1980-tal. I sina bästa stunder – jämförelsen är klyschig men svår att undvika – låter H.E.A.T. lite som Europes lillebrorsor, förslagsvis era Out of This World eller Prisoners of Paradise. I de svagare momenten drar det mer åt en urvattnad variant av Toto.

Första singeln ”Beg Beg Beg” från Freedom Rock gick in i ena örat och ut i andra, utan att sätta några nämnvärd spår hos mig. Och tyvärr är tendensen lite allmänt så när det gäller hela plattan. Allt är välproducerat och låter väldigt bra ljudmässigt, men sångerna är en gnutta för utslätade och biter sig inte riktigt fast på önskvärt vis. Det är helt enkelt inte lika vassa melodier och krokar som på debutplattan.

Faktum är också att ”1000 miles”, det tävlingsbidrag som H.E.A.T. deltog med i melodifestivalen (och som finns med som extraspår på nyutgåvan av debutplattan), i princip överglänser allt låtmaterial på nya Freedom Rock. Och det är inget styrketecken.

Hettan uteblir alltså den här gången och det ordentliga lyftet kommer aldrig. Att plocka in ett par hittiga utomstående låtskrivare med känsla för extra starka refränger vore kanske något att betänka inför framtiden? Då skulle H.E.A.T. kunna bli riktigt heta runt hela klotet, menar jag.

Henric Ahlgren

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

19

05 2010

Your Comment