En högtidsstund

Topper - Punk Dont Death...Just Get Through It (SuperNova/Bonnier Amigo)
Topper – Punk Dont Death…Just Get Through It (Supernova/Cosmos Music Group)

betyg 4                               I butik: 26 maj

Onsdagen 26 maj blir en högtidsdag för svensk punkrevival. Stockholmsbandet med det i sammanhanget  briljanta namnet Topper släpper sin efterlängtade andra fullängdare Punk don´t death…Just get through it och den är ordentligt bra.

Det låter lagom mycket Clash anno -77, det är slamrigt men samtidigt lagom polerat och mycket väl framfört. Framförallt  bjuder plattan, så gott som ända in på målsnöret, på en räcka smått fantastiska melodier med avväpnande refränger. Singeln Suburbs lyser starkast och hör till det bästa som åstadkommits inom svensk punk. 15 miles, Life och 60 seconds står inte långt efter. Egentligen är det bara i de tre sista spåren det sackar något. Avslutande Bloody dub, once a dub är skivans skamfläck: en obegriplig och svåruthärdlig dubhistoria.

Sammanfattningsvis är det alltså ändå en fröjd att Topper finns tillstädes och lyckas prestera så in i norden bra musik. Sångaren Bo Ramone Johander är ett välgörande tillskott sen senast, tillför ytterligare energi och skärpa.

22 maj är det releaseparty med spelning på Mosebacke. The Wall of Clash supportar.

Mats Johansson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

21

05 2010

Your Comment