Americana för de hängivna

 

Tony Denikos Already Gone (Indys/Hemifrån)
Tony Denikos ”Already Gone” (Indys/Hemifrån)

 betyg 3.5

Med sitt nya (och tredje) album ”Already Gone” levererar Tony Denikos inget nytt för oss att beskåda under solen. Det är en mix av country, blues och americana som du säkerligen hört flertalet gånger förut. Men Tony kan sina saker och får skivan att vara intressant rakt igenom. Det är en varierande och trevlig platta för stunden, men ingen som lockar till att plockas fram för att spelas ofta – fast det beror mest på att det finns flera plattor i samma genre som är betydligt vassare – när den väl plockas fram för att spelas så bjuder den upp till dans.

Det som lyfter albumet är att Tony Denikos är en mästare med ord och vet hur han ska betona orden för att göra låtarna intressanta. En av skivans bästa låtar ”Auction Block” där Tony hånar att hela USA säljs ut. Ett annat höjdarspår är den tårdrypande balladen ”Broken Down Cowboys” som handlar om en ung ensam soldat som längtar hem. Men bäst av allt är ”Home For Christmas” om en ung pojkes önskan att hans döda pappa ska komma hem. Är du ingen större fantast av americana behöver du inte den här skivan på din inköpslista, men är du en hängiven lyssnar av genren americana kommer ”Already Gone” ge dig flertalet underhållande lyssningar.

Lars Svantesson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

18

05 2010

Your Comment