Stabil teknisk höghastighetsmetal

Fear Factory Mechanize (AFM/Sound Pollution)
Fear Factory ”Mechanize” (AFM/Sound Pollution)

 betyg396

Teknisk metal med tydliga industriinslag som går undan likt en Formel 1-bil, av och med musiker som vet vad dom sysslar med. Ja, det är vad lyssnaren får ta del av när Fear Factory är i farten.

Av musikerna är det Gene Hoglan som gör störst intryck. Den välmeriterade trummisen är inte så lite taggad och smattrar ofta på i en sådan hastighet att man inte tror sina öron.
Och det går inte att undgå att sångaren Burton C. Bell (som på ett bra sätt blandar growl och ”mjuk” sång) är förbannad på i stort sett allt och alla men framför allt på all världens politiker och organiserad religion.

Om låtarna på Mechanize kan sägas att Powershifter är mycket bra. Likaså inledande titellåten Mechanize och avslutande Final Exit. Tre fina exempel på vad Fear Factory kan prestera i sina bästa stunder. Sistnämnda låt är ett riktigt vackert musikstycke som varvar stillsamma tongångar med aggressiva tongångar, ja ibland till och med samtidigt (snabbt gitarrriff kombinerat med mjuk sång). Uppfinningsrikt och inte så lite imponerande.

Men trots det är intrycket att bandet kan bättre. Ibland känns det som att lyssna på en enda lång låt och skivan hade mått bra av mer variation (se Final Exit). Dessutom är likheten med en del av bandets tidigare kompositioner i vissa fall lite väl tydlig.

Hur som helst är undertecknad säker på att i stort sett alla Fear Factory-fans kommer att uppskatta skivan och det är förstås det viktigaste.

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

16

02 2010

Comments are closed.