En tuffare Rihanna

Rihanna "Rated R" (Universal)
Rihanna ”Rated R” (Universal)

betyg394

Rihanna lägger an en tuffare, råare attityd med släppet av nya skivan Rated R. Pressbilder visar henne iklädd (?) endast taggtråd (eller något mycket likt det) på överkroppen. Säga vad man vill om det, den kvinnosyn det förmedlar etc, och kanske särskilt med tanke på huvudmålgruppen för hennes musik, tjejer i yngre tonåren, men jag lämnar det därhän eftersom det är just musiken vi skall tala om.

Rated R är Rihannas fjärde studioplatta. Trean Good Girl Gone Bad som kom -07 blev en formidabel succé och innehöll bland annat megahiten Umbrella. Det finns en del att leva upp till, alltså, för blott 21-årige stilikonen från Barbados.

Hur funkar då den här tuffheten vad gäller musiken? Ett nja, får det bli som svar. Upptempo-låtarna, som ju borde vara det mest självklara målet för en råare attityd, håller helt enkelt inte lika hög klass som balladerna. Rockstar 101 med Slash som gäst och Hard med Jeezy är i och för sig bra. Här finns i soundet lite av den intensitet och just råhet man har eftersträvat OCH det är två riktigt bra låtar.

De riktiga höjdarnumren återfinns annars som sagt bland balladerna, i vilka Rihannas röst också kommer bäst till sin rätt. Russian Roulette, första singeln från skivan, hör dit.
Vackra Stupid in Love, med en underskön pianoslinga, borde bli singel nummer två.

Mats Johansson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

01

12 2009

Your Comment