Otroligt kompetent besättning

Mad Buffalo "Wilderness" (Hemifrån)
Mad Buffalo ”Wilderness” (Hemifrån)

betyg4107

Randy Riviere är den som är Mad Buffalo. Inför den här skivan har han samlat ihop en imponerande skara musiker som har jobbat med de flesta artister som är värda att nämnas inom genrerna rock/country. Eller vad sägs om James Burton, gitarr (Elvis Presley), Mickey Raphael, munspel (Willie Nelson), Bob Glaub, bas (Jackson Browne), Marty Grebb, keyboards, mandolin, banjo, dobro (Bonnie Raitt), Michael Ward, gitarr (John Hiatt), James Pennebaker, violin, pedal steel, banjo, lap steel (Lee Roy Parnell), Dave Roe, bas (Johnny Cash), Jim Christie, trummor (Lucinda Williams), Gary Mallaber, trummor (Warren Zevon). Jag har bara angett ett namn inom parentes vilka respektive jobbat/turnerat med annars hade det blivit en egen artikel i sig. Men James Burton är värd en egen sökning på Google.

Hur låter då detta med en sådan otroligt kompetent besättning? Ja, för att inte dra på för mycket blir jag iallafall inte besviken efter några lyssningar. Stabilt, tryggt och ett skönt gung som förtätas av skön pedal/lap steel från James Pennebaker och underbart munspel från Mickey Raphael. Dessa 12 låtar har skrivits av Randy Riviere med bakgrund av hans många år som arbetande biolog (wildlife biologist) och hur han försökt skydda känsliga naturområden och dess djurliv. Inte alltid så lätt när den ”moderna” världen står och bankar på och vill breda ut sig. Alla dessa låtar skapar en egen unik atmosfär och ger en bild av ett USA som inte alltid speglas. Den här skivan kom ut förra hösten i USA och släpps nu i Europa. Det talas glädjande nog om en Europa-turné 2010. Lyssnar du på Neil Young, The Band, tidiga The Eagles, Lynyrd Skynyrd, CSN&Y, ge då den här plattan ett öra för den är en av förra årets bästa  inom genren Americana.

Torsten Ferm

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

01

12 2009

Your Comment