Tokiga taktbyten, halsbrytande riff

Gnostic - Engineering the Rule (Season Of Mist/Sound Pollution)
Gnostic ”Engineering the Rule” (Season Of Mist/Sound Pollution)

betyg375

Jag blir inte direkt hänförd av GNOSTICs Tech-metal, men visst; det här är ”musiker-musik” och jag som gammal gitarrgnuggare kan hitta ganska mycket trevligt i ”Engineering the Rule”. Gnostic kör fullt ut och tappar sällan farten bland alla halsbrytande riff och bläckfisk-liknande trum-smatter. När sista spåret, ”Splinter of Change” smattrar igång känner jag direkt vibbar av ORIGIN, THE FACELESS och PESTILENCE som också är lite av jättar i just denna genre.

Mixen av skivan blir lätt grötig eftersom alla intrument försöker ”bräcka” varandra hela tiden, och tro mig, det gör de. Oerhört kompetenta musiker. Den största nackdelen med den här typen av musik, och GNOSTIC är inget undantag, är att saker och ting efter en stund uppfattas som väldigt enformigt.

Det finns annars inte mycket att säga om GNOSTIC. Är du ett fan av tokiga taktbyten, halsbrytande riff och en till synes galen vokalist, så tycker jag nog du ska inhandla ett ex av ”Engineering the Rule”.

Overall: Helt ok, men jag har hört bättre.

Peter Henningsson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

03

11 2009

Your Comment