Så grymt kreativ!

Nicolai Dunger "Play" (Flesh boat/Bonnier Amigo)
Nicolai Dunger ”Play” (Flesh boat/Bonnier Amigo)

 betyg3521

Jag minns när jag arrangerade en akustisk spelning den 8 maj förra året, att det var vårens varmaste dag. I alla fall i Karlstad. Jag minns att det kanske var den minst besökta spelningen på år och dag men framför allt minns jag att Nicolai var så otroligt bra och hade en fantastisk närvaro. Då spelade också albumaktuella Tom Malmquist och Krantz. Det var en kärleksfull och intim känsla mellan artisterna och publiken. Ja de som nu var där. Just så känns också ”Play”.  Duetten med Nina Persson ”Tears in a childs eye” är en av årets duetter.

Skivan inleds lite Ryan Adams och John Fogerty-likt – får känslan av lite flanellrock i ”Heart and soul”. ”Play” doftar Van Morrison och han flörtar friskt med honom på skivans fjärde låt ”Can you”, som han har återanvänt från sitt A Taste of Ra projekt. Där han sjöng under pseudonym. Det finns många sidor av Dunger man vill upptäcka, som när han sjunger Edith Södergren eller ”Rösten och Herren”. Min personliga favorit från 2004 är ”Here´s  my song…” Hursomhelst är det här det senaste tillskottet i skivbacken med Dungers skivor; karln måste ju ha gjort snart 15 album, eller nåt åt det hållet. Så grymt kreativ!

Mattias Ransfeldt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

02

11 2009

Your Comment