Lite mer åt det renodlade pophållet

Jamie Cullum "The Pursuit" (Decca/Universal)
Jamie Cullum ”The Pursuit” (Decca/Universal)

betyg382

Englands manliga och yngre motsvarighet till kanadensiska jazzpianist-sångerskan Diana Krall, dvs Jamie Cullum kommer med ett nytt studioalbum – The Pursuit, som är det femte i ordningen. Cullum slog igenom stort 2003 med plattan Twentysomething och mottogs då som ett nytt jazzunderbarn och en slags Georgie Fame för 2000-talet. Genombrottsalbumet blev också den mest säljande skivan av en engelsk artist med jazzetikett i landets musikhistoria.

Genremässigt har Cullum dock sedan dess hamnat i lite av ett ingenmansland, då han kanske inte är tillräckligt jazz för jazzpuristerna och inte tillräckligt pop för popkonnässörerna. På nya plattan har Cullum dragit än lite mer åt det renodlade pophållet. Bl.a. gör Cullum en cover på Rihannas ”Don’t Stop the Music”, dock med ett inte så lyckat slutresultat. Bättre går det med den egna pigga kompositionen ”I´m All Over It” som nästan känns som om den skulle kunna ha varit en popklassiker från 60-talet och det här är också det starkaste kortet i leken på plattan.

Henric Ahlgren

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

19

11 2009

Your Comment