Konsert från 1970 som sparkade igång Greenpeace

Joni Mitchell, James Taylor, Phil Ochs "Amchitka 1970" (Greenpeace)
Joni Mitchell, James Taylor, Phil Ochs ”Amchitka 1970 Concert” (Greenpeace/Hemifrån)

betyg4106

En dubbel-CD med så mycket mer än bara musik. För det första är det för en god sak och med människor som ville vara med och göra skillnad. Tre av dem som gjorde skillnad är Phil Ochs, James Taylor och Joni Mitchell. Phil Ochs som var protestsångare och gjorde stort intryck på självaste Bob Dylan. Han lär då ha sagt; ”Jag kan inte hålla jämna steg med Phil. Han blir bättre och bättre.”  Phil gjorde åtta album innan han tragiskt nog tog självmord 1976. Han framför sina låtar likt nyssnämnda Dylan. Enkelt men med tyngd och trovärdighet. Den andre herren James Taylor är också en produktiv artist, som har släppt en uppsjö av skivor. Här framför han bland annat sin klassiska ”Carolina in My Mind” från sitt debutalbum (1968) plus ett knippe låtar till.

Joni Mitchell behöver kanske ingen närmare presentation. Hon gör ett enastående framträdande och bäst är hennes tolkning av Bob Dylans ”Mr. Tambourine man”. En viktig skiva med ett viktigt budskap. Men framför allt är det ett tidsdokument av en svunnen tid.

Säljs exklusivt av Greenpeace. Följ länken http://www.amchitka-concert.com/

Mattias Ransfeldt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

30

11 2009

Your Comment