Australiensisk prog-rock/metal signerat The Butterfly Effect

The Butterfly Effect "Final Conversation of Kings" (Superball/Border)
The Butterfly Effect ”Final Conversation of Kings” (Superball/Border)

betyg392

Jag hade faktiskt aldrig hört talas om det här bandet innan den här skivan, och de har ju faktiskt ändå 2 tidigare studioalbum plus en EP i bagaget.

The Butterfly Effect spelar en modern form av prog-rock blandat med lite vibbar av nu-metal på sina ställen. Första hälften av skivan glimmar faktiskt till med en liten touch av våra egna Pain of Salvation, när det sedan kommer en låt som ”7 days”, som faktiskt inte passade in alls i resten av sammanhanget på skivan. Hyfsad låt dock.

Skivan är oerhört välproducerat med suveränt ljud och klockren ljudbild utan att bli överkomprimerad på något sätt. En sak som är lite synd med skivan, är att 7 av 10 låtar är uppbyggda på exakt samma sätt; börjar soft, avslutar stenhårt. Variation, tack! Det känns även lite som om de upprepar riffuppbyggnad i vissa låtar, vilket också kan bli lite halvtrist.

Overall: Visst, jag rackar ner lite på hur de har byggt upp skivan, men överlag är detta faktiskt en helt OK prog-rockplatta. Vissa låtar lämnar mer att önska än vissa andra, men den ger ett hyfsat helhetsintryck ändå. Helt klart värt att kolla in, men inget stjärnskott!

Peter Henningsson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

29

11 2009

Your Comment