Den danska rockduons hittills bästa

The Raveonettes "In and Out of Control" (Universal)
The Raveonettes ”In and Out of Control” (Universal)

betyg4105

Danska The Raveonettes kommer nu med sitt fjärde album – In and Out of Control. Rockduon med sångerskan Sharin Foo och gitarristen Sune Rose Wagner spelar en förtjusande typ av rock’n’roll med drag av The Jesus and Mary Chain, The Velvet Underground och flickpopgruppen The Ronettes. The Raveonettes är ett band som är tydliga med sina referenser och de gör det snyggt. Detta har blivit en lysande blandning med ljuv stämsång och drömska melodier till twangiga elgitarrer. Det vilar en tidlöshet över musiken och ofta en suggestiv stämning som för tankarna till film- och serietidningsestetik med mörka undertoner.

The Raveonettes har även charmat den internationella publiken och har t.ex. av magasinet Rolling Stone utnämnts till ett av de viktigaste banden i den nya vågen med rockmusik på 2000-talet. Den färska plattan In and Out of Control försämrar inte läget, då den är den danska rockduons hittills mest helgjutna och bästa. Plattan öppnar med låten ”Bang!” som är en riktig rökare rakt i krysset och sedan fortsätter hela albumet att rulla på med suveränitet.

Henric Ahlgen

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

30

11 2009

Your Comment