Country och Blues

Keith Miles "Beyond the Headlights" (Hemifrån)
Keith Miles ”Beyond the Headlights” (Hemifrån)

 betyg3524

När Keith börjar sjunga inledningsspåret ”Road I’m on” på sin nya skiva ”Beyond the headlights” är det första som slår mig: Vilken fenomenal countryröst. Desto längre skivan spelas märker jag att Keiths röst även passar väldigt bra till blueslåtar. Skivan är omväxlande och rör sig smidigt på ett trevligt sätt mellan dessa två tidigare nämnda musikstilar, men countrylåtarna tenderar att vara starkare. ”Beyond the headlights” innehåller några riktiga höjdarspår som drar upp betyget till plussidan om trean.

Först ut av dessa är ”The South” där Miles sjunger, fint uppbackad av en kvinnlig bakgrundssångerska, om sin kärlek till den amerikanska södern och att södern alltid kommer finnas kvar i hans hjärta. ”Iola” är en countrylåt som handlar om ett vanligt förekommande ämne inom countryn d.v.s. vardagsproblem. I detta fall är det problem med brist på pengar, behovet att lämna staden för något bättre och att skörden torkar om det inte kommer regn. I låten ”Maybe I shoulda” berättar Keith om vad han egentligen borde ha gjort för att få behålla sin kvinna. Han sjunger: ”I could have walked a few steps in your shoes, lovin’ me must have been mighty hard”. Det är inga problem att tycka bra om Keith Miles.

Lars Svantesson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

18

11 2009

Your Comment