70-talsdoftande tunggung

Hellfueled "Emission Of Sins" (Black Lodge/Sound Pollution)
Hellfueled ”Emission Of Sins” (Black Lodge/Sound Pollution)

betyg383                                      Finns i butik: 27 nov

En ny Hellfueled-skiva innebär som alltid i deras fall att det gäller att acceptera att sångaren Andy låter oerhört lik – du vet det säkert redan – giganten Ozzy Osbourne (när han sjöng som bäst).

Just detta präglar låtarna enormt mycket och när det dessutom ibland dyker upp Zakk Wylde-influenser så känns det som att bandet saknar en egen profil. Tur då att bandet emellanåt blixtrar till med låtar som bryter mönstret en aning. Till exempel är ”Am I Blind?” en riktig höjdare med sköna kontraster mellan den tunga versen och melodiösa refrängen. Exempel på andra bra låtar är ”Lost Forever” med skivans bästa refräng och den instrumentala avslutningslåten ”Moving On” som inbjuder till luftgitarrspel. Men en mindre bra låt är sega och ganska enformiga ”Save Me”.

Köpvärd? Ja, för den som tycker om 70-talsdoftande tunggung (och för den som har en förkärlek till Ozzy Osbournes röst när den var som bäst).

Betyget för ”Emissions Of Sins” blir till slut en ganska stark 3:a eftersom skivan är välgjord och det svänger bra. Men eftersom skivan lider av för lite variation så kan inte betyget bli högre. Nej, det bästa Hellfueled-släppet hittills är fortfarande debuten ”Volume One” (2004) med kanonlåten ”Midnight Lady”. Och nog är bandet som bäst live…?

Avslutningsvis; stilpoäng för det coola omslaget gjort av Henke Walse/Walse Custom Design (The Hives, The Hellacopters, Danko Jones med flera).

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

20

11 2009

Your Comment