Bra jobbat, Stenmarck!

Martin Stenmarck "Septemberland" (Universal)
Martin Stenmarck ”Septemberland” (Universal)

betyg4101

Herregud! Vad skönt det är att bli överraskad. Jag hade i princip räknat ut Martin Stenmarck som skivartist, men tänk vad fel man kan ha. Martin Stenmarck är killen som gjort otaliga produktioner med Rhapsody in Rock, vunnit Melodifestivalen, släppt en och annan ganska förbisedd platta och så nu då som aktuell med nya alstret ”Septemberland”. Jag har alltid gillat Stenmarck som sångare men har inte trott att han hade något att komma med låtskrivarmässigt.

På ”Septemberland” visar han verkligen var skåpet ska stå. Här har han medverkat som låtskrivare på i princip alla låtar, och som främste vapendragare har han sin bror David Stenmarck. Jag vet inte riktigt hur man ska beskriva musiken mer än att det är skramlig pop/rock med ordentlig hitpotential. Allt framfört på svenska. Jag har nog annars lite svårt för svenska texter av någon anledning men här funkar det klockrent. Låtarna känns ärliga och från hjärtat. Jag diggar det här; att Martin har tagit ut svängarna med soundet på plattan – modigt var det första jag tänkte redan vid första lyssningen. Det hörs att större delen av materialet är samplingar och ”data-ljud” men jag har inget emot det. Tycker det funkar fint i det här sammanhanget.

Här finns massor med låtar som jag kan tänka mig att RixFMs DJs blir alldeles tokiga av, och jag skulle inte bli förvånad om vi kommmer få höra dessa spelas en hel del framöver. Det är främst två låtar som sticker ut lite extra och det är dels öppningsspåret ”Som en vän” och låten ”Explosionen” som jag tycker är alldeles förträfflig.

Slutligen kan jag bara säga: Bra jobbat, Stenmarck!

Anders Larsson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

21

11 2009

Your Comment