Power metal med neoklassiskt gitarrspel

At Vance "Ride The Sky" (AFM/Sound Pollution)
At Vance ”Ride The Sky” (AFM/Sound Pollution)

betyg360

En ny skiva med At Vance innebär alltid en kvalitetsstämpel på innehållet; power metal med neoklassiskt gitarrspel signerat Olaf Lenk. Och bandets åttonde skiva ”Ride The Sky” är inget undantag.

Vanligtvis är sångaren i liknande band innehavare av en hög, ljus stämma men i fallet Rick Altzi handlar det istället om en mer raspig variant, vilket gör att At Vance får en mer egen stil. Rick låter lite ”svajig” på vissa toner men det gör faktiskt ingenting eftersom det ger skivan lite livekänsla.

Inledande titellåten ”Ride The Sky” är som sig bör i genren fartfylld och kryddad med fint gitarrspel. Andra låten ”Torn – Burning Like Fire” är något tyngre med en lättsjungen körrefräng och växer för varje lyssning. Ett stort minus utdelas för en allt för originaltrogen tolkning av Free-klassikern ”Wishing Well”, den låten har vi hört några gånger förut liksom…
”Salvation day” är en av skivans piggaste och bästa låtar med keltiska influenser i gitarrspelet och en mycket bra sånginsats av Rick. Instrumentala ”Vivaldi, Summer 2nd Set” är given lyssning för den som tycker om Yngwie Malmsteen-liknande gitarrspel (och dem gör inte det?) finns mycket att hämta. Och apropå Yngwie; balladen ”You And I” med en bra refräng och ett inlevelsefullt gitarrsolo hade passat utmärkt på valfri Yngwie-skiva. En av skivans bästa refränger återfinns i näst sista låten ”Falling”.

Sammanfattningsvis; för fans av power metal med neoklassiskt gitarrspel är ”Ride The Sky” ett bra komplement i skivsamlingen. Men snälla At Vance; hoppa över coverlåten nästa gång och ge oss lyssnare 100% eget material.

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

10

10 2009

Your Comment