Hyllning till film noir

Brian Setzer "Songs from Lonely Avenue" (Surfdog/PlayGround)
Brian Setzer ”Songs from Lonely Avenue” (Surfdog/PlayGround)

betyg361

Brian Setzer firade i våras sin 50-årsdag med fest på en nightclub i Minneapolis där han bor sen några år tillbaka. Firandet kröntes med en i dessa dagar ganska unik händelse: ett Stray Cats-gig. Om detta leder till en av alla dessa återföreningar får vi väl se.

I dagarna släpps plattan Songs From Lonely Avenue, men då är det soloprojektet Brian Setzer Orchestra som gäller. Skivan är en hyllning till klassisk film noir från 40-50-talet och ett slags soundtrack utan film. Setzers kärlek till den tidiga rock´n´rollen blandas med storbandsjazz i ett samarbete med Hollywoodveteranen Frank Comstock (87 bast!) som står för blås- och stråkarrangemang.

Brian Setzer är ingen Sinatra eller Bennet, men sånginsatserna är överlag helt okej, han har fått ihop ett gäng bra låtar och fusionen rockabilly och swing funkar. Som bäst är det i de lite lugnare My Baby Don´t Love Me Blues och Lonely Avenue. Rockiga Dimes In The Jar är en pärla, med aningen mer återhållsamt storbandskomp.

I november timar ett annat Setzerprojekt: Christmas Rocks, en USA-turné han gör för sjunde året med upprockade Jingle Bells m fl. Dan före dopparedan kan man se och höra det i Las Vegas om man vill ha ett alternativ de luxe till uppesittarkvällen framför TV:n.

Mats Johansson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

12

10 2009

Your Comment