Tutankamon berör inte

Tutankamon "Tutankamon" (PlayGround)
Tutankamon ”Tutankamon” (PlayGround)

betyg29

Tutankamon är en nybildad grupp som består av en konstellation storheter från det svenska musiklivet. De har här slagit sig samman och ger nu ut sitt första album.

Det som slår mig när jag lyssnar på skivan är att det låter enkelt och rättfram och nästan lite homemade. Den välpolerade studiomiljön känns långt borta och jag får en känsla av garageband. Det är inte bara negativt, ett lite oborstat sound kan kännas fräscht och spelglatt bland alla perfekta digitala produktioner. Dock saknar jag den där varma glädjen. Det spritter inte precis spelglädje om skivan även om den har sina ljusa stunder. Garagebandssoundet är medvetet, det blir lite back to basic, less is more liksom. Och det kan vara helt i sin ordning, bara värmen finns där och bara låtarna är tillräckligt bra.

Det finns bra låtar, inte bara titelspåret som vi har hört i radio en hel del. Några låtar till är bra och medryckande, men tyvärr är de inte så många. En del spår känns intetsägande och det griper inte tag i mig. När jag lyssnar på musik vill jag bli berörd på ett eller annat sätt, jag vill känna något. Här blir jag inte berörd, och när jag lyssnat klart på skivan känner jag inget sug att sätta på den igen.

Det som kunde blivit så bra är tyvärr med mina högt ställda förväntningar en besvikelse.

Svante Carlesjö

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

09

10 2009

Your Comment