Nedskalat med rösten i fokus

Pernilla Andersson "Ashbury Apples" (Warner)
Pernilla Andersson ”Ashbury Apples” (Warner)

betyg3513

Med Ashbury Apples är Pernilla Andersson tillbaka i det engelskspråkiga formatet efter förra årets (utmärkta) ”Gör dig till hund”. Denna fiskeintresserade kvinna tillägnar albumet projektet ”Ge fan i våra vatten” som syftar till att samla in pengar för att hjälpa hotade vattenmiljöer och fiskbestånd.

Resultatet är nedskalat med rösten i fokus. Singer/songwriter genren är egentligen hopplös att bryta igenom men Pernilla Andersson lyckas med bravur. Alltihopa doftar starkt 70-tal och det var då denna genren var som störst (och bäst). Tänk Carole King eller mer nutida A Camp. Låtarna flyter fram behagligt och jag tar emot låtarna utan minsta motstånd. Det är också detta som gör att betyget stannar på godkänt med plus. Det går för lätt. Man saknar något som sticker ut och skakar om. Bortsett från det tycker jag verkligen att man ska ge detta album lyssningstid och låta sig sugas in i Pernilla Anderssons musik och stänga av allt utanför. Allt är inte nyskrivet, Twisted Sisters covern ”Don’t Let Me Down” var med redan på EP:n The Big Cover Up (2007) och ”The Pearl” är en cover av Judee Sills. ”Moody Tuesday”, som gästas av Nicke Andersson (från saligt upplösta Hellacopters), är ett av de mest poppiga inslagen på albumet. Det finns tre låtar som sticker ut från övriga, ”Bring Me The Rainbow (A Strippers Tale…)”, ”Don’t Let Me Down” samt ”Nothing Simple”. Denna trio gör att hösten blir mycket lättare att hantera framåt november. 

Torsten Ferm

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

19

10 2009

Your Comment