Lite av en slags luffarbrorsa till ZZtop

 

Seasick Steve "Man from another time" (Atlantic/Warner)
Seasick Steve ”Man from another time” (Atlantic/Warner)

betyg372

Särlingen Seasick Steve, eller Steven Gene Wolds – som hans föräldrar döpte honom till, ter sig som lite av en slags luffarbrorsa till ZZtop, både utseendemässigt och till det musikaliska. Seasick Steve ser ut att ha gått direkt in i studion efter att ha tjyvåkt ett godståg rakt genom The American Heartland, skäggig och lufsig, musiken är en slags hemkokt minimalistisk rå elförstärkt blues med stänk av country. Gärna spelar Seasick Steve på egenhändigt ihopknåpade gitarrer. Skojigt nog sitter en svensk bakom trumsetet när Seasick Steve spelar – vapendragaren Dan Magnusson från Åmål.

På senare år har Seasick Steve gjort en nästan explosionsartad karriär och blivit omhuldad särskilt i England. Den som sett Seasick Steve i något tv-program kan förstå varför. Mannen har stor opolerad charm och frågan är om hans gemytliga utstrålning kanske är starkare än musiken?

Seasick Steve är nu aktuell med nya plattan Man from another time, och titeln är förstås något av en programförklaring av Seasick Steve som person och musiker. Själv tycker jag att musiken på nya plattan är ok att lyssna på i lagom doser. Förra plattan I started out with nothin and I still got most of it left (2008), sägs dock vara starkare.

Henric Ahlgren

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

31

10 2009

Your Comment