Musik i höstmörkret

BOP Ensemble "Between Trains" (PID/Hemifrån)
BOP Ensemble ”Between Trains” (Cordova Bay/Hemifrån)

betyg488

B.O.P. Ensemble är en kanadensisk trio som består av Bill Bourne, Jasmine Ohlhauser och Wyckham Porteous. Deras musik är en finstämd americana, som småflörtar med country, blues och nordamerikansk folkmusik samt lånar det som passar in utan att lämna sin singer/songwriter americana.

Låten ”Peace like a river” låter som en ballad hämtad från filmen ”O Brother, Where Art Thou?”, med fin stämsång av alla bandets tre medlemmar. I ”Flash around the globe” rör sig B.O.P Ensemble in på helig Tom Waits-mark med en akustisk blueslåt. I och med ”Snow on the hill” rör man sig in på för mig ännu heligare mark, när man gör en låt som får mig att närmast tänka på Townes Van Zandt.

Skivan ”Between Trains” är vad jag förstår bandets första platta och det är en genombra skiva som håller en bra och jämn nivå rakt igenom; det finns inga låtar som är bättre än de andra. Jag gillar alla. Men om jag måste välja några låtar är det ”Peace like a river”, ”Husband & Wives”, ”When I think of angels”, ”Snow on the hill” och den helt magiska tolkningen av den gamla klassikern ”California dreamin’”. Den fungerar som en helt makalös avslutare och när den klingar ut är chansen stor att du trycker på play igen om du inte redan satt skivan på repeat.

Lars Svantesson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

01

11 2009

Your Comment