Uppgradering av klassiska låtar

Arch Enemy "The Root Of All Evil" (Century Media/EMI)
Arch Enemy ”The Root Of All Evil” (Century Media/EMI)

betyg4515

Det finns dom som tycker att ”klassiska” låtar ska lämnas som dom är och inte spelas in på nytt. Och det finns dom som tycker att det är något av en självklarhet att spela in ”klassiker” på nytt, och därmed få en fräschare/modernare ljudbild. Undertecknad är av den senare åsikten och speciellt när det görs så bra som på ”The Root Of All Evil”.

De låtar som Arch Enemy valt ut att spela in med sin – som bandet själva tycker – ultimata sättning är förstås ett uppdrag som inte kan misslyckas, med så många bra låtar i bagaget.
Undertecknads personliga favoriter bland nyinspelningarna är ”The Immortal”, ”Demonic Science” och framför allt ”Bury Me An Angel” som tar priset som skivans starkaste låt, ojojoj vad den svänger (det är rentav en av bandet bästa låtar någonsin). Andra låtar som bör nämnas är instrumentala ”Demoniality” och starka avslutningslåten ”Bridge Of Destiny”.

Bandet har satsat på att släppa skivan i några olika versioner, bland annat i en limiterad cd-version i ”mediabook”-format med 24 sidig booklet, tre extra livelåtar och en exklusiv patch. Med andra ord rena rama godiset för ett Arch Enemy-fan.

Hoppas nu att bandet ger sig ut på en Sverigeturné och spelar många av ”The Root Of All Evil”-låtarna. Hörde du min önskan, jultomten…?

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

31

10 2009

Your Comment