En nära på helgrym sleaze(pop)rockkänsla

Mama Kin "In the city" (Leon Music/Sound Pollution)
Mama Kin ”In the city” (Leon Music/Sound Pollution)

betyg367                                                Release: 23 okt

Året var 2001 när de fyra medlemarna i Mama Kin bestämde sig för att starta ett band. Och ska man tro på historierna kring Karlstadbandet så hade de efter bara några veckor släppt sin första demo.

Mama Kin kör en annorlunda blandning av sleaze och poprock, och det räcker väl för att få hela Mötley Crüe-generationen att skruva på sig i sina för små skinnbyxor; men faktum är att Karlstadgänget klarar sig, kanske på gränsen, men utan att slakta en hel generation med hårspray, Jack Daniels och glamrock.

Enligt bandets egen utsago så ska de ”fokusera mer på sången och inte på minutlånga solos och överdrivna riff”, men det kanske låter bättre än vad det är. För i all ärlighet så är de bästa låtarna här de där Elias faktist får lite mera fokus på sina riff. Sången blir väldigt lätt en aning för mycket och texterna håller inte samma standard som melodin.

Men…tar man sig tid, ger dem chansen och tänker på att det egentligen rör sig om ett undergroundband på uppgång så är ju faktiskt detta riktigt bra. Melodiskt, en liten, liten dos skönsång plus en nära på helgrym sleaze(pop)rockkänsla – och det svänger ju! För det är just svänget och den där glimten i ögat som höjer betyget till godkänt. Betyget ”en trea light” är ju inte fy skam i det här läg(r)et – men jobba på sången och texterna så blir det nog ett plus i kanten nästa gång.

Richard Sjökvist

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

23

10 2009

Your Comment