Ovanligt grym radiorock

Daughtry "Leave this town" (RCA/Sony Music)
Daughtry ”Leave this town” (RCA/Sony Music)

betyg516

Chris Daughtry är killen som kom fyra i amerikanska Idol och på många sätt öppnade dörren för den tyngre rocken i amerikansk mainstream TV och radio. Jag har följt Chris och hans band DAUGHTRY ända sedan debutskivan kom för drygt 3 år sedan och jag har verkligen gillat det jag hört. Karln har en grym röst samt en riktig fingertoppskänsla för att skriva kioskvältar-hits.

Jag satt verkligen och höll tummarna att ”Leave this town” skulle hålla måttet då mina förväntningar var högt ställda. Som tur var blev jag inte det minsta besviken. Vilken kalasplatta! Här bjuds på samma tunga radiovänliga rock som på första given. Dock känns allt mer sammansvetsat, lite tightare, lite tyngre, ja lite bättre helt enkelt. De enda som kan mäta sig i just den här typen av amerikansk rock är nog Nickelback, men jag undrar om dom inte får sig en smäll på fingrarna med den här plattan. Jag tror dock inte det råder någon rivalitet mellan banden då sångaren i Nickelback, Chad Krueger, medverkat som låtskrivare på låten ”No Surprise”.

Av de 12 spåren skulle man utan problem kunna plocka ut ett helt gäng möjliga hitsinglar. Låtsnickrandet är verkligen inget som lämnats åt slumpen; kvalitet rakt igenom. Låtarna är som gjorda för de stora arenorna eller för att spelas tokhögt i en nedcabbad bil. Ett par klockrena ballader finns med på skivan och jag gissar att de kommer spelas flitigt i både svensk och utländsk radio inom kort.

Jag har otroligt svårt att plocka ut några särskilda guldkorn på den här skivan, då i mina öron de flesta låtarna är guldklimpar. Måste jag välja en favorit får det nog bli ”Every time you turn around”.

För en person som inte uppskattar den här typen av amerikansk bredbent rock kanske mitt toppbetyg kan verka lite väl generöst. Men det struntar jag i – jag älskar den här plattan!

Anders Larsson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

25

08 2009

Your Comment