Helgjuten prestation

Manic Street Preachers "Journal for plague lovers" (Columbia/Sony)
Manic Street Preachers ”Journal for plague lovers” (Columbia/Sony)

betyg443

I samband med släppet av Manic Street Preachers nya skiva Journal for Plague Lovers drabbades gruppen av censuren. 4 stora butikskedjor i Storbritannien plockade bort skivan från hyllorna. Orsaken var omslaget, en målning av konstnären Jenny Saville, som föreställer ett barnansikte med fläckar av något som kanske kan vara blod. Bättre reklam kan en ny platta knappast få.

Nu talar ändå musiken tillräckligt för sig själv; det är nämligen ett hejdundrande bra album, proppat med sylvassa riff, bra melodier och unika texter.

De kan prestera ännu, gruppen som bildades i Wales 1986. De politiska ambitionerna har funnits med från starten. Fortfarande sätter också låtskrivaren Richie James Edwards mystiska försvinnande 1995 sin prägel på bandet. Det är nämligen dennes efterlämnade poetiska texter som blivit råmaterial till nya skivan. Edwards dödförklarades 2008.

Journal for Plague Lovers innehåller ingen Design for Life eller If You Tolerate This…, men det är inget att vara ledsen för. Det är en på något spår när helgjuten prestation och bekräftelse. Alltså nära att föräras betyget 5.

Mats Johansson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

03

07 2009

Your Comment