Punkrock med folkmusik o countryrockinslag

Green Day "21st century breakdown" (Warner)
Green Day ”21st century breakdown” (Warner)

betyg444

Green Day har nu kommit med ett nytt album, och till detta följer även en turné till hösten där de landar i Sverige den 11:e oktober på Ericsson Globe. Jag måste nog säga att Green Day har blivit lite mer…punkrock, än punk som de var i början av sin karriär. Lite mainstream så ni vet? Sådant som går hem hos alla. Det som är väldigt roligt med skivan dock är att de har blandat olika element; ”Peacemaker” till exempel låter som en blandning mellan rock och country, sen kommer ” ¿Viva La Gloria? (Little Girl)” som låter som… ja hur ska man beskriva det? Polsk folkmusik. Där satt den. En blandning mellan rock och polsk folkmusik. Jämför Czarna Dziewczyna från ESC 2005.

Skivan har hela 18 låtar, en god blandning mellan både uptempo låtar, ballader och lite…mellanballader. Bästa låten på skivan är helt klart radioplågan ”21 Guns” om ni frågar mig, eller ”American Eulogy” – den är helt underbar, klatschig och man dras så lätt med I den!

Är skivan köpvärd? Jajamän. Gillar man Green Day, och punkrock generellt, eller Flogging Molly, så ska man definitivt köpa skivan! Det största minuset på skivan är väl antalet låtar, jag hade klarat mig utan ett par av dem. Men men, så är det.

Sara Köhler

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

06

07 2009

Your Comment